Tillbaka från Rom

Bloggen välkomnar samtliga läsare till dagens inlägg. Bloggens styrelse är precis hemkommen ifrån en representationsresa i romarrikets stad, Rom. Ändamålet för denna helg i stövellandet har varit att kunna urskilja de avvikande beteende som vissa av spelarna i IFÖ har.

 

En fantastisk stad, det stod det klart tidigt. Om än tydligare var det att Per Brynolfsson mer än gärna hämtar sina influenser härifrån. Den svenska vikingen har sett oförskämt vek ut i närkamperna på sistone och visat stora tendenser till att, via italienskt skådespel, vinna frisparkar. Anledningen ligger med största sannolikhet i att den svenska prästosten är betydligt kraftigare i smaken än den mozzarella som serveras såväl i Rom som hemma hos Brynolfssons.

 

Och visst finns där direkt en saknad av spelartruppen när man är iväg, trots att man andas in svettdoften av deras kroppar fem av sju dagar i veckan. Till exempel skulle man velat ha med sig Ola Olausson när hotellets hissar råkade ut för elfel och man tvingades spatsera de hundra trappsteg varje gång man glömde något på rummen. Ola, som är en av Sveriges mest framgångsrika elektriker, skulle trivts som fisken i vattnet i modemeckat.

 

Den spelare som kanske skulle gjort sig allra bäst i huvudstaden skulle gissningsvis varit Mattias Häggström. Skapa sevärdheter kan de, laga mat kan de, men invånarna i Rom är helt förkastliga på att parkera bilen korrekt. Överallt fanns det bilar som de svenska lapplisorna drömmer om att få sätta tänderna i. Unge Häggström skulle smälta in utan problem, under fjolåret lyckades han med att backa in i Per Brynolfssons bil på strandängens parkering. En händelse som fått konsekvensen att ingen vågar parkera i närheten av ”Häggis”.

 

Samtidigt som undertecknad avnjöt en ravioli i tonerna av några mediokra musiker iförda dragspel spelade IFÖ match i ett soldränkt Gualöv. En match som endast rapporterades sporadiskt till Italien. Men en seger blev det, och laget fick även känna på hur det var att vända ett underläge vilket alltid tyder på styrka. Emil Rydh-Persson har börjat leverera vilket sannolikt glädjer de flesta, för vilka är inte trötta på att höra Daniel Nilssons skryt om att han vann den interna skytteligan föregående säsong?

 

Bloggen lämnar nu inte Sverige förrän efter säsongen.

 

/ 89

 

 

 

 


Tillbaka i skåneland

”Jag vill va en del av dig, Borås Borås”, en klämcheck sångrad av det ack så underhållande gänget kallat Galenskaparna. Under helgen som begav sig fick IFÖ Bromöllas A-trupp vara en del av denna storstad. 43 tappra själar satta sig på bussen för destination Ellos-land. Det skall dock tilläggas att truppen inte består av fyrtiotalet spelare utan siffran förklaras av att en tapper skara valt att ta med sin bättre hälft under helgen.

 

Redan ifrån start glänste Viktor Dahl. När Hampus Lundqvist packade som att han skulle vara iväg tre månader med Hampus Olsén i någon asiatiskt budgetland, så packade Dahl en något lättare laddning. Han valde att ta med sig en tvättpåse med träningskläder, en chokladkaka och en minimal pappåse innehållande en tandborste, ett par hängslen och underkläder. En sann krigare. Nedan följer också en bild på Zherodin Jusopovic färdkost.

 

Mats Andersson gjorde några tappra försök att ändra rumsindelningen i bussen. Han försökte få medhåll ifrån samtliga killar som hade sin respektive vid sin sida. Anledningen skall ha varit att ”vi sover ju alltid med samma kvinna….” men trots att tränaren gick runt med en keps med lappar för en rumslottning så rann förslaget ut ur sanden.

 

Väl framme i Borås inkvarterades truppen i rum på Scandic Plaza. En del fick bo på våning 2 och andra på våningen över. Våning 3 verkade vara det stället som nyligen renoverats och det var sannerligen ingen slump att såväl huvudtränaren som hans assisterande bollplans fick tillbringa nätterna här. Klockan 21.00 genomfördes ett bra pass i en inomhushall som var byggd där gamla Ryavallen en gång i tiden hade sin läktare.

 

Hotellfrukosten på lördagen väckte stor glädje. Trots att den avtalade tiden var 9.00 för samtliga i truppen så befann sig Daniel Nilsson på plats någon halvtimme tidigare. Imponerande då han på bussfärden uppåt hunnit med att äta två baguetter, en Big tasty, stor pommes, en chokladmunk, två liter cola, en varmkorv, världens största kanelbulle och någon form av choklad. Dannes flickvän berättade också att vänsterbacken laddat upp för resan med att tidigare under dagen ätit lunch på McDonalds.

 

Efter att Andreas Emanuelsson fått shoppat av sig någorlunda så kunde resans andra pass genomföras framför ögonen på Elfsborgsduon Haglund/Andreasson. Denna gång var det betydligt mer glamorösa Borås Arena som var spelplatsen. Johan Persson fullbordade träningen med den största av glädje. Anledningen skall varit att han innan träningen fått en visning av Elfsborgs omklädningsrum. Han valde att, med tårar i ögonen, fotografera kapten Anders Svenssons plats med bindel och skor. Stort, tänkte grabben ifrån Tollarp. Det skulle bli än större, sekunder efter fotograf-Perssons dokumentering kommer Anders Svensson in i omklädningsrummet. Då Johan visade tendenser till blyghet så fick Mats Andersson se till att även landslagsmittfältaren hamnade på bild.

 

Efter ett Marathon-pass på konstgräset som klockades på över två timmar valde större delen att tillbringa några timmar framför tv:n och fotboll. 19.00 var samlingstiden för lördagens gemensamma middag. En fläskfilé med en enorm laddning råstekt potatis fick ses som godkänd. Tränare-Andersson höll ett tårfyllt tal där han tackade för helgen.

 

Efter att fått in nästintill samtliga spelare i ett och samma hotellrum så tillbringades de sista timmarna av lördagen åt Borås festlighet. Dessvärre kunde inte Per Brynolfsson medverka då han efter middagen valt att beakta Palermo-Milan. Brynolfsson somnade föga förvånande och missade resterande kvällen.

 

Söndag och ny frukostbuffé. Efter detta följdes någon timme av utcheckning och en tidig hemfärd för samtliga. En ytterst trevlig helg var till ända och bloggen vill tacka Mats och hans fruga för huvudansvaret av planering och administration. Tack också till Elfsborgs IF som gjort detta möjligt.
Livebloggandet uteblev, men ta en titt på www.nattstad.se/yayas för att följa en av truppens fotbollsfruar och hennes rapportering under helgen.

/89


Blir det något Borås i helgen?

Festen är avklarad. Efter att ha avklarat en match mot Lyckeby med den äran så avverkades segerbanketten senare under kvällen. Spelplatsen var självklara folkets hus där flera hundra entusiastiska Bromöllabor valt att tillbringa kvällen. Till toner av melodifestivalens avslutande toner avnjöts den nostalgiska schlagersoppan, det vita brödet och dricka efter behag.

 

Kvällen största jubel blev föga förvånande när Sanna Nielsen äntrade scenen. Kvällens näst största jubel kom ifrån duon Markus Svensson och Martin Michalski och uppkom när Linda Bengtzing visade sitt ungdomliga ansikte på storbildsskärmen.

 

Missräkningen från bloggens styrelse var total gällande tippningen av utgången av festivalen. Inte nog med att placeringarna blev ett fatalt misstag hela vägen. Bloggen lovade även att träna endast iförd kalsong de inledande tio minuterna av tisdagens träningspass. Sagt och gjort. Hur en finnig tolvåring kan vinna hela klabbet är helt obegripligt, men straffet skulle avverkas. Tränare Mats Andersson visade dock stor skepsis, nog mest med tanke på att det fanns en provspelande afrikan på plats just denna träning och Andersson ville nog inte skymfa den svenska träningskulturen.

 

 

Imorgon bär det av. Mjällby är på Cypern, men det är inget för Bromölla. Nej vi åker till Borås istället. Eller gör vi det? De senaste dagarna har det uppkommit ett problem av den större skolan. Andreas Emanuelsson har öppet gått ut och riktat kritik mot upplägget av resan. Herr Emanuelsson anser att resan skall gå mer åt nöjeshållet och har aviserat att han kommer shoppa under lördagen när resterande truppen svettas på Borås arena.

 

Vi säger också välkommen tillbaka till Hampus Olsén, högerbacken som anslöt ifrån Mjällbys akademi förra sommaren. Denna vinter beslöt han sig för att semestra i djurriket Australiens, i typ ett halvår. Under dagens löppass gjorde han så debut, kanske inte rätt träning att göra comeback på. När övriga truppen hade avverkat sju av nio kilometer i skogen möts täten av en flåsande Olsén som ser mäktat uppgiven ut. ”Vart skall jag, jag är vilsen” flämtar högerbacken som fullbordat ungefärliga tre kilometer.

 

Imorgon 15.00 bär det av ifrån Strandängen. Information finns här. Om Andy Emanuelsson har fotbollsskor eller bara kreditkortet med sig står skrivet i stjärnorna.

 

/ 89


Inte lång tid kvar nu...

Endast timmar kvar. Bromölla by är lika mycket uppe i varv som Londons gator i juletid. Dags för schlagerfesten och efter en solid 0-1 viktoria för Bromölla A i eftermiddag kommer stämningen att vara därefter. Årets festival är mer eftertraktad än någonsin, något som gör att arrangörerna befarar en sorts svart marknad utanför folkets hus.

 

Vilket bidrag spelarna i IFÖ BIF har i sitt hjärta står endast skrivet i stjärnorna. Men bloggen har forskat och kommit fram till solklara teorier om vilka bidrag som älskas av respektive spelare. Låt oss gå igenom bidrag för bidrag.

 

Danny – In the club

Bra dunk. Andreas Emanuelsson, mittfältare tillika bartender, sägs ha lyssnat på denna låt en hel vecka. Han får sällskap av ungtuppen Pontus Kamph som mest avgudar denna på grund av avundsjuka för Dannys fotarbete.

 

Sara Varga - Spring för livet

Den låten med kanske mest budskap. Skall handla om kvinnor som misshandlas. Låttexten skall ha fått Kim Thörnberg på fall. Thörnberg som är lite av en late bloomer. Trots sina tidigare matcher i Bromölla och sin närliggande relation med diverse funktionärer så blir kvällen nyförvärvets första schlagerfest. Denna låt älskas också av Victor Götesson, mest med tanke på låttiteln.

 

The moniker – Oh my god

En helt befängd låt där en kille i regnjacka motionerar på ett löpband. Med tanke på att löpbandet har fått en sådan pass central roll har Hampus Lundqvist lovat att lägga två månadslöner på sms-röster ( det billigare numret). ”Hampe” som satt något slags rekord när han tillbringat samtliga lunchraster hela 2011 på just gymmet.  Trion Per Brynolfsson, Jocke Svensson och Johan Persson sägs ha kristet påbrå och följer därför den före detta idolstjärnans framfart.

 

Brolle – 7 days and 7 nights

Supporterhåll negativt. Däremot är Daniel Nilsson enorm avundsjuk på Brolles volym i håret. Daniel själv kämpar febrilt för att bibehålla sin hårväxt.

 

Linda Bengtzing – E de fel på mig

Miss Bengtzing lever mycket på sin charm och sitt utseende. Hennes tre senaste bidrag till melodifestivalen har varit lika förutsägbara som Daniel Nilssons djupledsförsök. Men självklart har spelare som Robin Lindskog och Armin Feratovic lagt det till handlingarna och hoppas det är Linda vi skickar för att slaktas i Tyskland.

 

Nicke Borg – Leaving home

Oj Oj Oj. Vilken kille. Förutom att hans namn låter som en alkis utanför stadens livsmedelsaffär. En blandning mellan emotionell sång och hårdför rock. Ola Olausson, Emil Rydh-Persson och Viktor Dahl är självklara supportrar till denna före detta Backyard Babies-ikon.

 

Swingfly – Me and my drum

Markus Svenssons självklara favorit. Som nybliven kapten har han dansat till denna låt en längre tid i tro om att kunna jobba upp sin smidighet och bli smidigast i familjen. Även Fredrik Wernersson anser detta är kvällens självklara guldkorn.

 

Sanna Nielsen – I´m in love

Kvällens största jubel kommer med största sannolikhet Sanna Nielsen att dra med sig. Denna tjej som är bördig från just Bromölla och har fått hela byn att gå upp flera ton på grund av skapelsen av hennes bakelse. Det är lika förbjudet att avsky Sanna i Bromölla som det är att slakta en ko i Indien. Mats Andersson och sonen Måns Andersson har varit nervösa i en vecka. Martin Michalski har inte jobbat på flera dagar, inte helt ovanligt ändå.

 

The playtone – The king

Kvällens match i matchen kommer vara mellan Blekinges Playtones och skånes Sanna. Johan Holgersson har låtit sig trycka upp 5000 blåa t-shirts med trycket ”Vi vill ha Eurovision songcontest i Karlshamn 2012.” En banderoll som skall fått Suad Brahimi att hoppas på stordåd. Denna duo kommer få stå emot glåpord hela kvällen från inbitna skåningar.

 

Eric Saade - Popular

Eric Saade är värdelös och vinner denna kille kommer bloggens styrelse att träna i endast kalsonger första tio minuterna under tisdagens träning nästkommande vecka. Men det finns en ”hubba bubba-generation” i Bromöllas a-trupp också. Mattias Häggström, Macke Hansson och ”Masken” tror fortfarande att man vinner tjejernas hjärta om man visar sig svag och sårbar under festivalen.

För de som missar kvällens hispiga tävling kommer här utgången redan nu:

 

1.     Nicke Borg

2.     The Moniker

3.     Sanna Nielsen

4.     Swingfly

5.     Sara Varga

6.     Danny

7.     The Playtones

8.     Saade

9.     Brolle

10.   Linda B

/ 89

 


Nedräkningen har börjat..

VI ÄR TILLBAKS, chalalalalalalalaaa.. Strofen lär ha ekat i de flesta omklädningsrum efter ett lags avancemang i seriesystemet. Förhoppningsvis kan sången komma från Bromölla håll i år. Mixen i laget borde göra det till en dunderhit med Mattias Häggström på bas och Kim Thörnberg i falsett.

 

I dagens sammanhang handlar det däremot om återkomsten till Gualöv IP. På en plan där underlaget är det något mer uppskattade gräs men där omklädningsrummen är mindre och något kallare. Men man kan inte få allt, och trots att gräsets färgnyans snarare är mer gult än grönt är det en befriande känsla att kunna lägga årets grussäsong bakom sig.

 

Torsdagen under föregående vecka, går den till historien som den sista grusträningen någonsin? Förhoppningsvis. I oktober skall Bromöllas konstgräs stå färdigrustad och resultera i att Thomas Andersson-Borstam kommer ringa fler samtal till Strandängen än vad han gör till Kenya. Det vattnas i munnen av bara blotta tanken, inte på Andersson-Borstam utan av det revolutionerande underlaget.

 

En skvätt rutin har alla samlat på sig, men vissa besitter en större portion än andra. Martin Michalski gjorde, av en händelse, träningsdebut under gårdagens gräspremiär. Den nyblivna assisterande tränaren visade trevliga takter när han deltog i kvadraten. Efter en skrämmande bra start med klacksparkar och akrobatik svämmade dock självförtroendet över, inte sedan Winnö-Bondessons glansdagar i Alliansen har vi sett sådana överarbetade prestationer i kvadraten. Men vilken lirare, den där Michalski.

 

I fredags samlades laget, sin vana trogen, upp i idrottshallen Gualöv för att genomföra en timmes cirkelträning. Dagen till ära bestämdes det dock att de sista tjugo minuterna skulle bestå av stretching. Det fanns spelare som inte brukade tillbringa sin fredagskväll till stretching, den tendensen var påtaglig.
Det mest anmärkningsbara under dessa tjugo minuterna var att det uppstod en familjefejd i ren Aschberg-anda. Markus Svensson visade sig inte vara någon fullfjädrad akrobat och hade problem i de flesta av övning. Detta fick brodern Jocke Svensson agera verbalt. Citatet ”Macke har varit utställningsex på elgiganten” syftade självfallet på den något trögrörliga sätesmuskeln som tycktes varit orörd en längre tid.

 

Sist, nedräkningen har börjat till lördag. Då väntar en styck match mot Lyckeby som förhoppningsvis bär frukt till en sprakande schlagerfest på kvällen. Bloggen kommer försökas uppdatera innan lördag, en sorts ”inför-festen-rapport”.

 

/ 89


Badhus

Det var ett tag sedan. Känner ni er svikna får ni den ödmjukaste av förlåtelse. Men faktum är att veckan har varit sansad och bloggen vill inte gärna starta några rykten som helt saknar värdegrund.  Men visst finns det saker att berätta…

 

Tisdagar är numera känd som en sorts ”slaktarträning”, en träning som skall skilja agnarna från vetet. En träning som skall bevisa om man är man eller mus. En träning som skall bevisa hur träningsvillig den mest träningsvillige är. Men igår byttes den sedvanliga fysträningen ut mot en lugn eftermiddag i badhuset.

 

Denna badhusidyll som var ack så uppskattad. Igår bestod halva bassängen av en A-trupp som försökte simma av sig de skavanker man åstadkommit sig.  På andra sidan befann j-laget som bedrev en något mer lekinriktad återhämtningsträning med skumleksaker och bollar. Bland dessa smått euforiska tonårsskrik befann sig självklart Daniel Nilsson, som fortfarande har kvar sinnet i sjätte klass.

 

I en helt annan del av simhallen bubblades det bubbelbad. Bröderna Svensson misstänks ha investerat i ett varsitt klippkort då man abonnerat bubbelkoppens västra del under hela badhusbesöket. Efter en snabb blick i det bubblande vattnet kunde det konstateras, genom hudfärgen på diverse spelare, att vissa varit i Thailand och vissa fullföljt hela försäsongen. Ola Olausson har varit i Thailand, och har besökt ett solarium efter hemfärd, men det är han värd..

 

En snabb resumé kring helgens matcher så kan man konstatera att a-laget tog sin första seger på försäsongen. Under lördagen besegrades fjolårets division 3-lag IFK Karlshamn med klara 5-0. Bloggens representanter kunde dessvärre inte medverka under matchen, men enligt rapport skulle motståndet vara tämligen mediokert vilket inte skall ta ifrån att laget ändå gjorde en solid insats. Robin Lindskog bevisade dock att han är bättre på distansskott än att göra körkortsprov.

 

Vad gör man när man inte spelar fotboll? Fråga Andreas Emanuelsson, tydligen skall man då bjuda sin flickvän på en lyxweekend i Stockholm. Undrar någon av spelarna varför era löneförhandlingar i vintras gick trögt? Då är svaret att de pengarna numera är utspridda på samtliga av Stockholms affärer, hotell, arrangemang och restauranger. Mittfältaren kom även hem med ett par silverskor från en av Big brother-deltagarna, vilket medger respekt.

 

Det var allt för idag. Nästa blogginlägg hoppas innehålla lite bilder, privata således och innanför murarna på Strandängen.

 

/ 89


RSS 2.0