Nedräkningen har börjat..

VI ÄR TILLBAKS, chalalalalalalalaaa.. Strofen lär ha ekat i de flesta omklädningsrum efter ett lags avancemang i seriesystemet. Förhoppningsvis kan sången komma från Bromölla håll i år. Mixen i laget borde göra det till en dunderhit med Mattias Häggström på bas och Kim Thörnberg i falsett.

 

I dagens sammanhang handlar det däremot om återkomsten till Gualöv IP. På en plan där underlaget är det något mer uppskattade gräs men där omklädningsrummen är mindre och något kallare. Men man kan inte få allt, och trots att gräsets färgnyans snarare är mer gult än grönt är det en befriande känsla att kunna lägga årets grussäsong bakom sig.

 

Torsdagen under föregående vecka, går den till historien som den sista grusträningen någonsin? Förhoppningsvis. I oktober skall Bromöllas konstgräs stå färdigrustad och resultera i att Thomas Andersson-Borstam kommer ringa fler samtal till Strandängen än vad han gör till Kenya. Det vattnas i munnen av bara blotta tanken, inte på Andersson-Borstam utan av det revolutionerande underlaget.

 

En skvätt rutin har alla samlat på sig, men vissa besitter en större portion än andra. Martin Michalski gjorde, av en händelse, träningsdebut under gårdagens gräspremiär. Den nyblivna assisterande tränaren visade trevliga takter när han deltog i kvadraten. Efter en skrämmande bra start med klacksparkar och akrobatik svämmade dock självförtroendet över, inte sedan Winnö-Bondessons glansdagar i Alliansen har vi sett sådana överarbetade prestationer i kvadraten. Men vilken lirare, den där Michalski.

 

I fredags samlades laget, sin vana trogen, upp i idrottshallen Gualöv för att genomföra en timmes cirkelträning. Dagen till ära bestämdes det dock att de sista tjugo minuterna skulle bestå av stretching. Det fanns spelare som inte brukade tillbringa sin fredagskväll till stretching, den tendensen var påtaglig.
Det mest anmärkningsbara under dessa tjugo minuterna var att det uppstod en familjefejd i ren Aschberg-anda. Markus Svensson visade sig inte vara någon fullfjädrad akrobat och hade problem i de flesta av övning. Detta fick brodern Jocke Svensson agera verbalt. Citatet ”Macke har varit utställningsex på elgiganten” syftade självfallet på den något trögrörliga sätesmuskeln som tycktes varit orörd en längre tid.

 

Sist, nedräkningen har börjat till lördag. Då väntar en styck match mot Lyckeby som förhoppningsvis bär frukt till en sprakande schlagerfest på kvällen. Bloggen kommer försökas uppdatera innan lördag, en sorts ”inför-festen-rapport”.

 

/ 89


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0