En inlägg utan själ

Bloggen vill börja med att rentvå sitt samvete. Anledningen till att inläggen har uteblivit föregående vecka har inte varit på grund av årets första förlust i sammanhang, det har endast varit ett olyckligt sammanträffande. Anledningen har snarare varit att schemasättningen på bloggens ledande krafter har varit fullspäckat inför sommartiden.

 

Det skall erkännas att det både känns moraliskt och psykiskt fel att sitta och skapa ett rofyllt och underhållande blogginlägg när laget har skrapat ihop noll poäng på de två senaste matcherna. Därför kommer blogginlägget bli kort och koncist. Ni får se detta som en medgångsblogg om ni vill, det kommer jag göra.

 

IFÖ Bromölla gästade igår Färs och Frosta arena för ett möte med Höörs IS. Hemmalaget kastade upp att man saknade Don Magnusson och Mattias Thylander medan vi kontrade med att sakna Pierre Ohlsson, Hampus Lundqvist, Per Brynolfsson och Kim Thörnberg. Med det fanns profiler på planen ändå, Mats Lilienberg bar sin vana trogen nummer nio och spelade med en rutin som får Hans Scheike att verka oskuld.

 

 

1-0till Höör efter tjugotvå sekunder. 2-0 efter ungefärliga tjugo. 2-1 reducering i 75:e och en släckning av hoppet med ett par minuter kvar när ovan nämnda Lilienberg spikade spiken i kistan. Mot Torn förtjänade vi poäng lika mycket som gästerna. Mot Höör förtjänade vi inte att göra det, trots ett stort bollinnehav. Ola Olausson gör en fantastisk match och skall ha en klapp på hjässan.

 

Nästkommande match för A-lagets del är mot Malmö City hemma på strandängen den 4 juni. Årets serie har visat sig vara hårdare än någonsin och förutom Lilla Torg kommer inget lag att bli överkörda. Detta med beaktning av sommarfönstret, där det alltid kan hände någonting.

 

Med den största av sorg ber bloggen om ursäkt för bristande finess och fantasifullhet.

 

/ 89


Inlägg kommer..

Bloggen är inte död. Dess styrelse har däremot haft en hektisk tid bakom sig. IFÖ Bromölla möter Höörs IS på Jeppavallen på lördag. Ett inlägg från bloggen är att vänta under helgen, med största sannolikhet på söndagen.
Vi ber om ursäkt till de hungriga själar som besökt bloggen förgäves.
/ 89

Skall ni till Halmstad? Nej vi skall till Ryd(h)...

En solid bortaseger mot FC Trelleborg med hela 0-3 kan endast beskrivas som ett mästerverk. Personligen anses det att denna bortamatch är en av säsongens absolut svåraste matcher. Dels så måste man ställa in sig mentalt att byta om i ett omklädningsrum som är lika stort som kunskapen hos Robin Lindskog gällande trafikregler, och dels tvingas man spela på en plan vars beskaffenhet oftast faller ur ramen.

 

Den gamle nosaby-ikonen Claes Olofsson menade ett tag att det endast var Manchester United som kunde göra mål på Ymorvallen, och detta på en fast situation. Emil Rydh-Persson mäktade med tre fullträffar vilket gladde många. Noterbart är att Andreas Emanuelsson gick mållös från matchen, detta var första gången som skyttekungen lämnade planen mållös efter att ha varit en del av Bromöllas startelva.

 

Uppladdningen innan match fylldes med blandade reaktioner. Dagen till ära hade föreningen ringt in ett nytt bussbolag som serverade en buss som inte hållit klassen om vi så skulle transporteras till simhallen under tiden på mellanstadiet.

 

Väl framme i Kristianstad hände en av de märkligaste händelser på väldigt länge. Bussen, som lastats med spelare och material på Strandängen, nådde Statoil i Kristianstad för ytterligare pålastning av spelare.  Ledare och Spelare fick sedan en smärre chock när en stor och tämligen kraftig man även han valde att stiga på bussen. Bussfärden fortsatte trots detta innan Martin Michalski gick fram och frågade mannen, som tryckt in sig bredvid Hampus Olsén som kippade efter luft, vart han var på väg. Mannen svarade självsäkert ”Halmstad”. Aj Aj Aj, fel buss för fripassageraren som fick ta sin nyss nyöppnade glass och kliva av bussen metrar innan den nådde motorvägen.

 

Efter matchen visade Emil Rydh-Persson på ett vansinnigt storhetsvansinne när han efter dusch mötte omvärlden. På väg till bilen möttes han av en, för honom, okänd trelleborgare. Den unge damen frågade den storvuxna sibbultsskapelsen vilka två lag det var som precis spelat. ”Bromölla och FC Trelleborg” svarar Emil. Följdfrågan blir inte helt oväntat vad resultatet tillskrevs. Damen, som även hade sitt nyfödda barn med sig, fick svaret ”Vi vann” innan hon lämnades frågandes på en tom och ganska kall asfaltsväg.

 

Till något helt annat. Träningsveckan som föranleddes innan bortamatchen mot Trelleborg gav på en del överraskningar. Dels så valde coach Mats Andersson att ge hela spelartruppen ledigt under fredagen för att ”vi hade gjort oss förtjänta av det”. Markus Svensson sade med handen på hjärtat att anledningen till den lediga dagen berodde på att Mats Andersson var indisponibel då han skulle celebrera sin egen födelsedag bestående av mjukglass och korv. Bloggen tar kraftigt avstånd från anklagelserna som tillkommit på grund av lagkaptenen.

 

En annan något överraskande händelser var att träningen i torsdags avslutades med att Daniel Nilsson måttade inlägg till Micke Eek. Lagledare-Ek valde att försöka möta alla inlägg med en väl avvägd bisicleta. Dessvärre mäktades det inte med några stordåd, och tur är väl de.

 

/ 89


Vem är egentligen denna Emanuelsson?

Ni känner till solskenshistorian. Han kom från en golfgreen och har nu gjort stor succé hos IFÖ Bromölla i division tre. Men vem är denna mystiska golfspelare som sett till att Kristianstadsbladets(1,2,3) bläckpatroner fått bytas ut både en och två gånger. Bloggen avslöjar idag vem Andreas Emanuelsson egentligen är.

Sagan började i Hällevik. I närheten av det omåttligt populära dansstället Hanöhus hade familjen Emanuelsson sitt säte. Under unga år var familjens ända son ett framtidslöfte modell större och var obeskrivligt begåvad. När en annan gjorde tappra försök att träffa bollen kunde ”Andy” både använda sin sämre fot och kvalificera sig i Busters hundraklubb flera gånger om.

I denna borg växte han (I Bromölla börjar man nu kalla Andy för ”han” i ren Harry Potter-stil där alla fruktade ting inte kallas vid namn) upp. Undertecknad var på besök ett flertal gånger, utan fotbollsskor var man sällan välkommen.

Fotbollsframgångarna skördade han med Mjällbys P89:or. Denna årskull var för övrigt sponsrad av Chippen Wilhelmsson, men inte fick vi några sådana här uppmärksammande nyhetsscoop för detta.

 

Andreas fader, Anders, berättade för inte så längesedan en händelse som speglade hans sons kärlek till fotbollen. Det var matchdag i ung ålder. Bortamatch mot IFK Karlshamn på anrika Vägga. Alldeles säkert var det en sådan där tidig match man alltid hade där daggen fortfarande var bevarad på planerna. Hur som helst, på väg dit kom Andy på att han glömt benskydden. Pappa Emanuelsson lugnade avkomman med att han packat ner ett par extra. Fridens liljor, men när bilen stannade på idrottsplatsen visade sig även att hans skor inte var en del av resväskans innehöll. En gråtandes Andy bestraffades sedermera med att bli bänkad stora delen av matchen.

 

Men en solskenshistoria skall alltid ha sina regnskurar. Dessa skurar, som i och för sig gör solskenshistorian till en framgångssaga, kom när mittfältsgeniet beslutade sig med att lämna Mjällby vid femton års ålder. Ny klubbadress blev Sölvesborgs Golfklubb. Han blev direkt betraktad som en enastående begåvning även inom golfvärlden.

 

Sedan försvann han utanför undertecknads radie. Det är som ett svart hål som antagligen består av timvis med puttning och bunkerslag som även hade fått en Big brother-deltagare att känna sig monoton. Men så en dag, när golfen inte var lika glädjande längre, snörade han på sig skorna igen. Division 6-klubben Sölvesborgs United fick äran fylla sitt matchställ med Emanuelssons kropp. Detta var fyra år efter han lämnat Mjällby. Sejouren blev kortvarig. Året efter gick yttermittfältaren till Hörvikens IF två divisioner upp. Efter övertalning, och där får undertecknad medge att man var en av de ledande krafterna, så anslöt ”Andy” till Bromölla.

Numera jobbar han på Sölvesborgs Golfkrog, som bedrivs av hans ömma fader och som varmt rekommenderas. Han skall där ha diverse arbetsuppgifter men enligt källor inifrån skall han endast utföra det obligatoriska diskarbetet när skyttekungen har bråttom hem.  Annan fakta som kan ses som synnerli gen relevant är att han gjorde ett försök till att läsa på högskola men fallerade totalt samt att han är en exceptionellt trogen kaffedrickare, en förmåga som hela Thailand skall ha vetskap om. Han är även sambo med Johanna Ljunqvist, en välkänd bloggare från kristianstadstrakten, och som även sponsrat med Andy-bilden nedan (finns ocensurerad vid behov).

 

Vi i Bromölla är självklart oerhört tacksam att 21-åringen (22 i september) utövar sin fotboll på Strandängen. En skyttekung i klass med Jeppe Karlssons glansdagar. På tal om Jeppe så avslutas dagens inlägg med ett välkänt citat om anfallsbesten. Självklart citerat från tränare Mats Andersson: ”Jeppe, du är inte bra när du skall försöka med några överstegare. Du är bra när du springer på allt och låter ditt röda skägg växa…”

 

Kontakta Andy? Han finns på facebook och han finns på twitter.

 

/ 89

 

 


En kladdkaka står på spel..

 

Dagen efter match och känslorna är liknande de som drabbade en efter premiären mot Veberöd. Perstorp, en belägenhet man endast tror består utav en stor ättiksflaska, stod för motståndet. En kort sammanfattning gör gällande att vi gör en sagolikt svag första halvlek men vänder på steken i andra och får med oss en poäng. Fem minuter till och vi hade haft tre.

 

Men det är historia. Och det är också veckan som föranletts rent träningsmässigt. En vecka där det vankades u-lagsmatch på måndagen vilket gjorde att det endast var ett tiotal spelare på plats för träning. In trädde målvaktstränare Niklas Pihl och fystränare Jonas och skötte träningen med den äran. På plats, vid sidan av planen, hade halva Andreas Emanuelssons släkt placerat sig. Enligt rykten, och som även Emanuelsson själv bekräftat, skall man nu hoppas på att Hällevikssonen skall kunna försörja sig på fotbollen och att allt som har med arbete för övriga släkt skall vara ett minne blott. Och på tal om den stekhete vänsteryttern så kommer det ett alldeles eget blogginlägg om honom under nästa veckas början.

 

Under veckan har även en tävling tagit sin start. Det är Joakim Svensson och ungtuppen Robin Lindskog som valt att fram till sommaruppehållet räkna poäng i antalet vunna matcher på träning. När A och U möttes på torsdagsträningen tog ”Jocke” sin första poäng. Efteråt snackades det lite löst om någon sorts pakt med tränare Andersson för att ”Jocke” ville vara i Lindskogs lag resterade delen av våren för att ledningen skulle vara otagbar. Priset skall vara en kladdkaka.

 

Och på tal om Lindskog. Han var i högsta grad delaktig i en av de absolut sämsta ”kvadrater” som någonsin utspelat sig under Bromöllas träningar. Föga oväntat var det Daniel Nilsson som var den andre variabeln som gjorde uppvärmningsövningen till en smärre katastrof. För en helt neutral aktör i detta skådespel gick det mest ut på att beskåda när dessa två adepter serverade varandra med stenhårde passningar som avslutade med ett oändligt munhugg. Otroligt underhållande… de första tjugo minuterna.

 

I början av nästa vecka är ett nytt blogginlägg att vänta. Hela inlägget skall handla om Andreas Emanuelsson, och där serveras även unikt bildmaterial. HÅLL UTKIK!

 

/ 89

 

 


RSS 2.0