Tillbaka från Rom

Bloggen välkomnar samtliga läsare till dagens inlägg. Bloggens styrelse är precis hemkommen ifrån en representationsresa i romarrikets stad, Rom. Ändamålet för denna helg i stövellandet har varit att kunna urskilja de avvikande beteende som vissa av spelarna i IFÖ har.

 

En fantastisk stad, det stod det klart tidigt. Om än tydligare var det att Per Brynolfsson mer än gärna hämtar sina influenser härifrån. Den svenska vikingen har sett oförskämt vek ut i närkamperna på sistone och visat stora tendenser till att, via italienskt skådespel, vinna frisparkar. Anledningen ligger med största sannolikhet i att den svenska prästosten är betydligt kraftigare i smaken än den mozzarella som serveras såväl i Rom som hemma hos Brynolfssons.

 

Och visst finns där direkt en saknad av spelartruppen när man är iväg, trots att man andas in svettdoften av deras kroppar fem av sju dagar i veckan. Till exempel skulle man velat ha med sig Ola Olausson när hotellets hissar råkade ut för elfel och man tvingades spatsera de hundra trappsteg varje gång man glömde något på rummen. Ola, som är en av Sveriges mest framgångsrika elektriker, skulle trivts som fisken i vattnet i modemeckat.

 

Den spelare som kanske skulle gjort sig allra bäst i huvudstaden skulle gissningsvis varit Mattias Häggström. Skapa sevärdheter kan de, laga mat kan de, men invånarna i Rom är helt förkastliga på att parkera bilen korrekt. Överallt fanns det bilar som de svenska lapplisorna drömmer om att få sätta tänderna i. Unge Häggström skulle smälta in utan problem, under fjolåret lyckades han med att backa in i Per Brynolfssons bil på strandängens parkering. En händelse som fått konsekvensen att ingen vågar parkera i närheten av ”Häggis”.

 

Samtidigt som undertecknad avnjöt en ravioli i tonerna av några mediokra musiker iförda dragspel spelade IFÖ match i ett soldränkt Gualöv. En match som endast rapporterades sporadiskt till Italien. Men en seger blev det, och laget fick även känna på hur det var att vända ett underläge vilket alltid tyder på styrka. Emil Rydh-Persson har börjat leverera vilket sannolikt glädjer de flesta, för vilka är inte trötta på att höra Daniel Nilssons skryt om att han vann den interna skytteligan föregående säsong?

 

Bloggen lämnar nu inte Sverige förrän efter säsongen.

 

/ 89

 

 

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0