Inte lång tid kvar nu...

Endast timmar kvar. Bromölla by är lika mycket uppe i varv som Londons gator i juletid. Dags för schlagerfesten och efter en solid 0-1 viktoria för Bromölla A i eftermiddag kommer stämningen att vara därefter. Årets festival är mer eftertraktad än någonsin, något som gör att arrangörerna befarar en sorts svart marknad utanför folkets hus.

 

Vilket bidrag spelarna i IFÖ BIF har i sitt hjärta står endast skrivet i stjärnorna. Men bloggen har forskat och kommit fram till solklara teorier om vilka bidrag som älskas av respektive spelare. Låt oss gå igenom bidrag för bidrag.

 

Danny – In the club

Bra dunk. Andreas Emanuelsson, mittfältare tillika bartender, sägs ha lyssnat på denna låt en hel vecka. Han får sällskap av ungtuppen Pontus Kamph som mest avgudar denna på grund av avundsjuka för Dannys fotarbete.

 

Sara Varga - Spring för livet

Den låten med kanske mest budskap. Skall handla om kvinnor som misshandlas. Låttexten skall ha fått Kim Thörnberg på fall. Thörnberg som är lite av en late bloomer. Trots sina tidigare matcher i Bromölla och sin närliggande relation med diverse funktionärer så blir kvällen nyförvärvets första schlagerfest. Denna låt älskas också av Victor Götesson, mest med tanke på låttiteln.

 

The moniker – Oh my god

En helt befängd låt där en kille i regnjacka motionerar på ett löpband. Med tanke på att löpbandet har fått en sådan pass central roll har Hampus Lundqvist lovat att lägga två månadslöner på sms-röster ( det billigare numret). ”Hampe” som satt något slags rekord när han tillbringat samtliga lunchraster hela 2011 på just gymmet.  Trion Per Brynolfsson, Jocke Svensson och Johan Persson sägs ha kristet påbrå och följer därför den före detta idolstjärnans framfart.

 

Brolle – 7 days and 7 nights

Supporterhåll negativt. Däremot är Daniel Nilsson enorm avundsjuk på Brolles volym i håret. Daniel själv kämpar febrilt för att bibehålla sin hårväxt.

 

Linda Bengtzing – E de fel på mig

Miss Bengtzing lever mycket på sin charm och sitt utseende. Hennes tre senaste bidrag till melodifestivalen har varit lika förutsägbara som Daniel Nilssons djupledsförsök. Men självklart har spelare som Robin Lindskog och Armin Feratovic lagt det till handlingarna och hoppas det är Linda vi skickar för att slaktas i Tyskland.

 

Nicke Borg – Leaving home

Oj Oj Oj. Vilken kille. Förutom att hans namn låter som en alkis utanför stadens livsmedelsaffär. En blandning mellan emotionell sång och hårdför rock. Ola Olausson, Emil Rydh-Persson och Viktor Dahl är självklara supportrar till denna före detta Backyard Babies-ikon.

 

Swingfly – Me and my drum

Markus Svenssons självklara favorit. Som nybliven kapten har han dansat till denna låt en längre tid i tro om att kunna jobba upp sin smidighet och bli smidigast i familjen. Även Fredrik Wernersson anser detta är kvällens självklara guldkorn.

 

Sanna Nielsen – I´m in love

Kvällens största jubel kommer med största sannolikhet Sanna Nielsen att dra med sig. Denna tjej som är bördig från just Bromölla och har fått hela byn att gå upp flera ton på grund av skapelsen av hennes bakelse. Det är lika förbjudet att avsky Sanna i Bromölla som det är att slakta en ko i Indien. Mats Andersson och sonen Måns Andersson har varit nervösa i en vecka. Martin Michalski har inte jobbat på flera dagar, inte helt ovanligt ändå.

 

The playtone – The king

Kvällens match i matchen kommer vara mellan Blekinges Playtones och skånes Sanna. Johan Holgersson har låtit sig trycka upp 5000 blåa t-shirts med trycket ”Vi vill ha Eurovision songcontest i Karlshamn 2012.” En banderoll som skall fått Suad Brahimi att hoppas på stordåd. Denna duo kommer få stå emot glåpord hela kvällen från inbitna skåningar.

 

Eric Saade - Popular

Eric Saade är värdelös och vinner denna kille kommer bloggens styrelse att träna i endast kalsonger första tio minuterna under tisdagens träning nästkommande vecka. Men det finns en ”hubba bubba-generation” i Bromöllas a-trupp också. Mattias Häggström, Macke Hansson och ”Masken” tror fortfarande att man vinner tjejernas hjärta om man visar sig svag och sårbar under festivalen.

För de som missar kvällens hispiga tävling kommer här utgången redan nu:

 

1.     Nicke Borg

2.     The Moniker

3.     Sanna Nielsen

4.     Swingfly

5.     Sara Varga

6.     Danny

7.     The Playtones

8.     Saade

9.     Brolle

10.   Linda B

/ 89

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0