Tillbaka i skåneland

”Jag vill va en del av dig, Borås Borås”, en klämcheck sångrad av det ack så underhållande gänget kallat Galenskaparna. Under helgen som begav sig fick IFÖ Bromöllas A-trupp vara en del av denna storstad. 43 tappra själar satta sig på bussen för destination Ellos-land. Det skall dock tilläggas att truppen inte består av fyrtiotalet spelare utan siffran förklaras av att en tapper skara valt att ta med sin bättre hälft under helgen.

 

Redan ifrån start glänste Viktor Dahl. När Hampus Lundqvist packade som att han skulle vara iväg tre månader med Hampus Olsén i någon asiatiskt budgetland, så packade Dahl en något lättare laddning. Han valde att ta med sig en tvättpåse med träningskläder, en chokladkaka och en minimal pappåse innehållande en tandborste, ett par hängslen och underkläder. En sann krigare. Nedan följer också en bild på Zherodin Jusopovic färdkost.

 

Mats Andersson gjorde några tappra försök att ändra rumsindelningen i bussen. Han försökte få medhåll ifrån samtliga killar som hade sin respektive vid sin sida. Anledningen skall ha varit att ”vi sover ju alltid med samma kvinna….” men trots att tränaren gick runt med en keps med lappar för en rumslottning så rann förslaget ut ur sanden.

 

Väl framme i Borås inkvarterades truppen i rum på Scandic Plaza. En del fick bo på våning 2 och andra på våningen över. Våning 3 verkade vara det stället som nyligen renoverats och det var sannerligen ingen slump att såväl huvudtränaren som hans assisterande bollplans fick tillbringa nätterna här. Klockan 21.00 genomfördes ett bra pass i en inomhushall som var byggd där gamla Ryavallen en gång i tiden hade sin läktare.

 

Hotellfrukosten på lördagen väckte stor glädje. Trots att den avtalade tiden var 9.00 för samtliga i truppen så befann sig Daniel Nilsson på plats någon halvtimme tidigare. Imponerande då han på bussfärden uppåt hunnit med att äta två baguetter, en Big tasty, stor pommes, en chokladmunk, två liter cola, en varmkorv, världens största kanelbulle och någon form av choklad. Dannes flickvän berättade också att vänsterbacken laddat upp för resan med att tidigare under dagen ätit lunch på McDonalds.

 

Efter att Andreas Emanuelsson fått shoppat av sig någorlunda så kunde resans andra pass genomföras framför ögonen på Elfsborgsduon Haglund/Andreasson. Denna gång var det betydligt mer glamorösa Borås Arena som var spelplatsen. Johan Persson fullbordade träningen med den största av glädje. Anledningen skall varit att han innan träningen fått en visning av Elfsborgs omklädningsrum. Han valde att, med tårar i ögonen, fotografera kapten Anders Svenssons plats med bindel och skor. Stort, tänkte grabben ifrån Tollarp. Det skulle bli än större, sekunder efter fotograf-Perssons dokumentering kommer Anders Svensson in i omklädningsrummet. Då Johan visade tendenser till blyghet så fick Mats Andersson se till att även landslagsmittfältaren hamnade på bild.

 

Efter ett Marathon-pass på konstgräset som klockades på över två timmar valde större delen att tillbringa några timmar framför tv:n och fotboll. 19.00 var samlingstiden för lördagens gemensamma middag. En fläskfilé med en enorm laddning råstekt potatis fick ses som godkänd. Tränare-Andersson höll ett tårfyllt tal där han tackade för helgen.

 

Efter att fått in nästintill samtliga spelare i ett och samma hotellrum så tillbringades de sista timmarna av lördagen åt Borås festlighet. Dessvärre kunde inte Per Brynolfsson medverka då han efter middagen valt att beakta Palermo-Milan. Brynolfsson somnade föga förvånande och missade resterande kvällen.

 

Söndag och ny frukostbuffé. Efter detta följdes någon timme av utcheckning och en tidig hemfärd för samtliga. En ytterst trevlig helg var till ända och bloggen vill tacka Mats och hans fruga för huvudansvaret av planering och administration. Tack också till Elfsborgs IF som gjort detta möjligt.
Livebloggandet uteblev, men ta en titt på www.nattstad.se/yayas för att följa en av truppens fotbollsfruar och hennes rapportering under helgen.

/89


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0