Skall ni till Halmstad? Nej vi skall till Ryd(h)...

En solid bortaseger mot FC Trelleborg med hela 0-3 kan endast beskrivas som ett mästerverk. Personligen anses det att denna bortamatch är en av säsongens absolut svåraste matcher. Dels så måste man ställa in sig mentalt att byta om i ett omklädningsrum som är lika stort som kunskapen hos Robin Lindskog gällande trafikregler, och dels tvingas man spela på en plan vars beskaffenhet oftast faller ur ramen.

 

Den gamle nosaby-ikonen Claes Olofsson menade ett tag att det endast var Manchester United som kunde göra mål på Ymorvallen, och detta på en fast situation. Emil Rydh-Persson mäktade med tre fullträffar vilket gladde många. Noterbart är att Andreas Emanuelsson gick mållös från matchen, detta var första gången som skyttekungen lämnade planen mållös efter att ha varit en del av Bromöllas startelva.

 

Uppladdningen innan match fylldes med blandade reaktioner. Dagen till ära hade föreningen ringt in ett nytt bussbolag som serverade en buss som inte hållit klassen om vi så skulle transporteras till simhallen under tiden på mellanstadiet.

 

Väl framme i Kristianstad hände en av de märkligaste händelser på väldigt länge. Bussen, som lastats med spelare och material på Strandängen, nådde Statoil i Kristianstad för ytterligare pålastning av spelare.  Ledare och Spelare fick sedan en smärre chock när en stor och tämligen kraftig man även han valde att stiga på bussen. Bussfärden fortsatte trots detta innan Martin Michalski gick fram och frågade mannen, som tryckt in sig bredvid Hampus Olsén som kippade efter luft, vart han var på väg. Mannen svarade självsäkert ”Halmstad”. Aj Aj Aj, fel buss för fripassageraren som fick ta sin nyss nyöppnade glass och kliva av bussen metrar innan den nådde motorvägen.

 

Efter matchen visade Emil Rydh-Persson på ett vansinnigt storhetsvansinne när han efter dusch mötte omvärlden. På väg till bilen möttes han av en, för honom, okänd trelleborgare. Den unge damen frågade den storvuxna sibbultsskapelsen vilka två lag det var som precis spelat. ”Bromölla och FC Trelleborg” svarar Emil. Följdfrågan blir inte helt oväntat vad resultatet tillskrevs. Damen, som även hade sitt nyfödda barn med sig, fick svaret ”Vi vann” innan hon lämnades frågandes på en tom och ganska kall asfaltsväg.

 

Till något helt annat. Träningsveckan som föranleddes innan bortamatchen mot Trelleborg gav på en del överraskningar. Dels så valde coach Mats Andersson att ge hela spelartruppen ledigt under fredagen för att ”vi hade gjort oss förtjänta av det”. Markus Svensson sade med handen på hjärtat att anledningen till den lediga dagen berodde på att Mats Andersson var indisponibel då han skulle celebrera sin egen födelsedag bestående av mjukglass och korv. Bloggen tar kraftigt avstånd från anklagelserna som tillkommit på grund av lagkaptenen.

 

En annan något överraskande händelser var att träningen i torsdags avslutades med att Daniel Nilsson måttade inlägg till Micke Eek. Lagledare-Ek valde att försöka möta alla inlägg med en väl avvägd bisicleta. Dessvärre mäktades det inte med några stordåd, och tur är väl de.

 

/ 89


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0