Hatten av för Lundquist

Hyllas den som hyllas bör. Trots att underlaget under träningspassen fortfarande är den icke allt för smickrande grusplanen så kämpas det på. Och trots att underlaget är sämre än för många andra fotbollslag så kan man hitta guldkorn och hjälteinsatser. Den hårdföre mittbacken Hampus Lundquist stod för en sådan bravad under förra veckans träning. Spel 11 mot 11. Långboll bakom backlinjen. Suad Brahimi till synes helt sonika mot mål, mål i stort sätt noterat när mittback Lundquist vräker sig ikapp anfallaren och på något outgrundligt vis förpassar bollen till hörna. 1. Mister Lundquist var fem meter bakom när han böjade sin super-tackling. 2. Underlaget var grus och en tackling som inte ens något i programmet fuskbyggarna skulle skissat på. Hatten av!

 

Vi välkomnar annars tillbaka Ola Olausson, Daniel Nilsson och Cojje från Thailandet. Dessvärre glömde de två förstnämnda en del vitala kroppsdelar kvar i Asien. Nilsson menade på fullaste allvar att truppen, de som inte spelade träningsmatch med u-laget, hade sin fysträning i Arkelstorp. Att hela laget skulle bege sig till Kristianstads trakten kändes otänkbart och det visade sig att han förväxlat belägringen med Näsum. Slående likt.
Ola Olausson glömde formen. Målvaktsgiganten menade att han legat i hårdträning och tillbringat mer tid i gymmet än han gjorde på stranden. Att döma av färgen i ansiktet var detta en ren lögn vilket också skulle bekräftas redan under den första duvningen. Ola klarade inte ens av en hederlig ”kvadrat” innan han stukade foten.

 

Och så slänger vi in en kort update om schlagerfesten. Efter att rusningen av biljetter lagt sig kom i dagarna andravågen. Den våg som är bestående av de som känner att de kommer missa något. Det kommer bli en slakt om sista biljetten. Kim Thörnberg har sin biljett, och tur är väl de. Denna smått notoriske schlagerlegend har en hel del festivaler bakom sig, det var till och med så nära att mittfältaren kunde livnära sig på att tippa utgången i tävlingen. 2008 satt Thörnberg spänd av förväntan med en sedvanlig oddsetlapp. Denna lapp går till historien som en av de mer udda. Lappen bestod av; Arsenal etta, Manchester United etta, Barcelona etta och Sanne Nielsen vinna melodifestivalen. Olyckligtvis så fallerade lappen på Bromöllas representant, många trodde efter det att mjällbysonen aldrig mer skulle sätta sin fot i byn.

 

Det blir ingen analys av matcherna som spelats. Det hade det inte blivit om vi så vunnit med 10-0 igår. Nämnas bör dock att vi vann första matchen med u-laget med 5-0 och tappade igår en solid 0-3-ledning till 4-4 mot ett SGIF. Måste dock skriva att jag inte anser att Sölvesborg ”dominerade” andra halvlek, som många menar. De gjorde mål på allt och vi missar tre frilägen, har en boll i stolpen, skrapar fram fyra hörnor och borde haft en solklar straff. Dock cred till Sölvesborg som stod för en imponerande laginsats. Anfallaren Victor Svensson väckte stor beundran och kan bli något bra.

 

Den avslutande delen av inlägget tillägnas Martin Michalski. Den assisterande tränaren som i skrivandets stund befinner sig på varmare breddgrader får stå emot många smällar i Sverige. Så sent som igår kritiserades han av tränare Andersson. Anledningen var den sms-funktion som finns på hemsidan. Den fungerar så att tränarna gratis kan skicka runt sms till alla spelare när det finns någon matnyttig information. Man behöver dock inte skriva in allas nummer varje gång utan det finns en redan klar lista, en lista som Michalski skapat. Felet var bara att det blivit fel och Jocke Svenssons mobilnummer inte alls är till Jocke Svensson utan till en äldre tant i Falun. Igår försökte Mats Andersson ringa till Jocke men kom ständigt fram till den äldre damen, som märkbart irriterad svarade;

”Nej nu får det vara nog. Är det ni som håller på att skicka alla meddelanden också? Att jag skulle komma och grilla korv nästa lördag?”

Om grillkorven byts ut mot falukorv under korvgrillningen återstår att se. Klart är dock att Michalski nog gör bäst i att komma hem snart, innan all hans trovärdighet är borta.

 

/ 89


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0