Någon gång skall vara den första..

Årets första förlust var i lördags ett faktum. Inte något som behöver oro något nämnvärt även om det var en relativt erbarmlig tillställning. Det betyder att laget fick känna på bortalagets segerjubel för första gången sedan serieförlusten mot Eslöv i september 2010. En seriematch, två inomhuscuper och fem träningsmatcher har passerat sedan dess.

 

Matchen måste varit en av de mest miserabla på Gualövs matta sedan urminnes. Fajten innehöll egentligen bara en riktig målchans och den gjorde Älmhult mål på. En lyftning på hatten dock för Älmhults defensiv som tränaren Simon Sjöfors snickrat ihop på ett föredömligt sett. Muren kunde inte spricka trots tränaren Mats Anderssons peptalk innan matchen, ”Visa Älmhult vad ni kan så kan de åka hem och snickra ihop en Billy-hylla ikväll eller vad fan de heter...”

 

Träningsveckan som varit har annars varit tämligen intensiv. I måndags snörade Martin Michalski återigen på sig fotbollsskorna och deltog i det avslutande spelmomentet. Med en patenterad bensax så satte han direkt prägeln på spelet. Den assisterade tränaren såg pigg ut och med en och annan namninsamling kanske han gör ett par minuter i serien i år.

 

Tisdagsträning och Coopers-test. I snitt förbättrade sig truppen över minuten sedan i januari. Något som fystränare Jonas skall ha cred för. Vilken som sprang in på 9.44 behöver inte nämnas, då det kan uppfattas som skryt. Daniel Nilsson klockades på runt 20 minuter i januari, endast för att han skulle kunna förbättra sig, sprang inte helt oväntat in på en bättre tid. Men vänsterbacken joggade sista dussinet meter om det eventuellt skulle dyka upp ännu ett Coopers.

 

Efter träningen i torsdags samlades spelartruppen i Strandängens lokaler för samtal om diverse riktlinjer. Legendaren ”Cojje” hade sedvanligt dukat upp sin mackbuffé som i år fått utökas då spelartruppen innefattar två spelare ifrån Sibbhult. Coach-Andersson gav sig själv en klapp på axeln och menade på att om han haft en heltidstjänst i IFÖ hade han också både hunnit med att sköta träningarna OCH äta mjukglass, precis som Peter Swärdh.

 

Angående Peter Swärdh och glass kan bloggen avslöja, och detta får betraktas som ett scoop, att den allsvenska tränaren har en stor förkärlek till glass. Enligt en högt trovärdig källa skall han vara en stamkund i Hälleviks glassbarer. Swärdh skall även ha en stående glasssort i form utav blåbär, vad han kombinerar denna smak med beror troligtvis på dagsform.

 

Positivism att Kim Thörnberg var tillbaka i träning förra veckan och om läkköttet går någorlunda rätt väg kan vi nog se hällevikssonen i spel till helgens genrep mot Hässleholms IF. Thörnberg som införskaffat sig ett arbete sägs ha gått in i väggen, det kan direkt dementeras i bloggen.

 

/ 89


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0