Allting förändras med tiden..

 

Minnena är ack så tydliga. Fotbollsåret var 2009 och IFÖ Bromölla huserade i division två. Matcherna mot Lilla Torg slutade med totalt noll poäng. Lilla Torg hade sprungit igenom seriesystemet och sågs som en förening med stora visioner och en stor plånbok. Som mittback kunde man stoltsera med Karl Corneliusson och vid sidlinjen stod en tränare i kostym som med största övertygelse betalar maximalt med skatt till staten, i alla fall borde han göra det.

 

Två år senare, typ igår, möttes lagen igen. Denna gång i en mindre smickrande division tre och med helt andra förutsättningar. Istället för ikoner som Kalle-Kula hade man nu ett helt okänt lag som präglades av ungtuppar ifrån närområdet. Vid sidlinjen hade man bytt ut den välklädda bankiren till tränare mot en något mer vardagligt klädd Svensson som fått helt andra förutsättningar. Slutresultatet skrevs till 1-4 till Bromöllas fördel och det kunde, och borde, blivit betydligt mer.

 

Ungefär vid samma tid som Lilla Torg hade sin storhet, alltså 2009, stod Andreas Emanuelsson och puttade på en golfgreen. Han hade gedigna ungdomsår i Mjällby där han som knatte var helt outstanding i hela regionen. Golfen splittrade han ifrån fortsatt satsning i Mjällby men för ett par år sedan vände skutan tillbaka. En liten framgångssaga startade och med hjälp av Sölvesborgs United och Hörvikens IF kunde Bromölla värva ”Andy”. Denna Emanuelsson har startat säsongen på bästa sätt med fem baljor på tre starter, faktum är att han debuterade ifrån start i säsongen sista match 2010. Då blev det två kassar. Mot Nosaby fick han en spettekaka som matchens lirare, om Lilla Torg hade haft råd hade han nog kunnat kassera in minst en schwarzwaldtårta.

 

Martin Michalski, som stod för tränarrollen igår, försökte i veckan få med lite PR i bloggen. Den assisterande råförde tränare smaskade in ett mäktigt avslut under tisdagsträningen. Han medgav att detta absolut skulle få ett par rader här. Självklart platsar det. Men att ha en så stark vilja att få med ett drömavslut i bloggen måste betyda att det inte händer allt för ofta? Därför, med kärlek till Michalski, väljer undertecknad att inte publicera något.

 

/ 89


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0